Drumstation

Tips voor beginnende drummers

Beginnen met drummen

Uw zoon of dochter komt thuis met de mededeling dat hij of zij wil gaan drummen. Misschien heeft u zelf al ervaring met deze ontzettend leuke hobby, maar wilt u graag meer informatie. Drumstation heeft voor u een aantal tips op een rijtje gezet:

Wat is een goed drumstel voor starters?

In feite elk vijfdelig drumstel, aangezien in de regel ook les wordt gegeven op een vijfdelig drumstel. Vijfdelig betekent dat het drumstel bestaat uit vijf trommels: 1 bassdrum, 1 snaredrum en 3 toms. Een drumstel is pas compleet als er ook bekkens bijzitten. Voor beginners zijn een hihat (2 bekkens welke met een voetpedaal open en dicht gezet worden) en een ride bekken voldoende. Later kunnen er eventueel nog crash bekkens bij. Met een kruk en een paar stokken kan het drummen beginnen!

Wat is een goed merk om mee te beginnen?

Praktisch elk drummerk heeft instapmodellen die geschikt zijn voor beginnende drummers. Voorbeelden hiervan in willekeurige volgorde:
Ludwig, Pearl, Tama, DW, Kirchhof, PDP, Yamaha, Sonor en DrumCraft.

Welke maat drumstel is geschikt?

Mede door modeverschijnselen zijn er allerlei maatvoeringen op de markt gekomen. De beginnende drummer kan prima uit de voeten met de standaard aangeboden drumstellen.

Wat kost een beginners drumstel?

Vanaf zo’n €300,- kun je al aan de slag. Voor dat geld heb je een drumkit van een B-merk, waarbij vooral bezuinigd is op de kwaliteit van vellen en bekkens.
Drumstellen van A-merken zijn wat duurder, maar daarmee ben je dan wel verzekerd van een set waarmee je de komende jaren vooruit kunt. Compleet met bekkens kom je meestal uit rond de €700,-
Vraag bij de aanschaf over de mogelijkheid van reparatie en leverbaarheid van onderdelen.

En een leuke occasion, is dat iets?

Ik ben blij dat je het vraagt…. JAZEKER want een occasion van een A-merk blijft bij normaal gebruik nog jaren meegaan. Er is via internet een gigantisch aanbod door particulieren die er om hun reden vanaf willen. Meestal verkeren deze drumstellen nog in de staat van de laatste keer dat men erop speelde: ongestemde en vaak versleten vellen, kleine mankementen, stoffig, etc. Er zijn ook veel mensen die een verkoop liever niet zelf doen en het aan DRUMSTATION overlaten. Wij zorgen ervoor dat deze drumstellen pico bello en met garantie een nieuwe eigenaar krijgen. Benieuwd naar het huidige aanbod? Kijk dan op onze OCCASION pagina.

Moet die herrie?

Veel herrie maken tijdens het drummen is leuk en voor velen zelfs een reden om te gaan drummen. Zacht drummen kan ook leuk zijn. Daarom zijn er hele goede oplossingen op het gebied van geluidsdemping en geluidsreductie. Elektronisch drummen is ook een van de opties waar gelukkig inmiddels het taboe vanaf is.

Waar kan ik leren drummen?

Bij mij;-) maar in de regio zijn er ook verschillende scholen waar drumles gegeven wordt. Kijk bij Links voor de adressen!

En hoe kom ik aan een drumstel?

Wij bieden met regelmaat refurbished (occasion) drumstellen aan. Advies en bemiddeling is ook mogelijk. Mocht je zelf bijvoorbeeld via internet een nieuw drumstel kopen dan wordt deze in dozen geleverd. Je moet dus zelf monteren en stemmen. Je kunt er voor kiezen om dit aan Drumstation uit te besteden, dan weet je zeker dat het verantwoord wordt uitgevoerd. Een 2e hands aankocht drumstel kun je door Drumstation laten nakijken. In overleg kan het worden klaargemaakt voor een 2e leven.

Hoe zit een drumstel in elkaar?

Onderstaande afbeeldingen geven een idee hoe het een en ander in elkaar steekt. Stap 1 en 2 worden door een goede vakman verzorgd 😉 Als je met je drumstel thuis bent hoef je alleen nog de leukste stap 3 uit te voeren en genieten ! Mocht je kiezen voor internet aankoop is de kans groot dat je dozen geleverd krijgt en stap 1 en 2 zelf moet doen. Daar hoort stemmen ook bij.

Klik op afbeelding voor vergroting of download PDF om evt te printen

 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
Scroll naar boven
Scroll naar top